Wie Zijn Wij?

"Maar ook jij bent vrij in je droom, en je kunt alles veranderen wat je wilt door andere woorden uit te spreken.
Je bent vrij, iedere Mens is een schepper voor zichzelf"

In dit boek, dat werkt als een volle teug verademende boslucht, schetst Megre aan de hand van zijn belevenissen met Anastasia, het ontstaan van een schitterende toekomst, een ongekende wereld die binnen handbereik ligt van eenieder die er warm voor loopt: inspirerend, haalbaar, hoopgevend en vervullend.
Velen van ons zien de Natuur als iets dat los staat van onszelf; als een omgeving waar we onze vakantie doorbrengen, of gaan wonen als we rijk zijn of gepensioneerd. En velen van ons zijn het leven in de grote stad, het werken in gebouwen met airco, en het eten van genetisch gemanipuleerd voedsel als 'natuurlijk' gaan beschouwen - net zo 'natuurlijk' en onvermijdelijk als milieuvervuiling, oorlog en de aanwezigheid van verwoestende wapentechnologieŽn. In 'Wie Zijn Wij' draait Anastasia die omgekeerde wereld om.
In deel 4 'Schepping' hebben we kunnen lezen hoe het - in den beginne - bedoeld was, en in 'Wie Zijn Wij' kunnen we ons laven aan een beeld van hoe het kan worden. En zo kan het worden op deze Aarde als we in staat zijn ons allereerst een voorstelling te maken van een prachtige wereld, en dan de inspiratie en de daadkracht hebben om te werken aan de verwezenlijking daarvan.
Anastasia laat ons zien dat zo'n betere en leefbare wereld geen utopie hoeft te zijn, dat het alleszins haalbaar is om in harmonie en zonder zorgen te leven, en dat we de tijd die dan beschikbaar komt, kunnen gebruiken voor zaken die ons vreugde en vervulling bieden. De ontplooiing van onze sluimerende vermogens zou daar wel eens een belangrijk onderdeel van kunnen zijn.

Deel 5 in Anastasia reeks, eerste Nederlandstalige druk,
Uitgeverij Schildpadboeken

Fragmenten

Binnenkort enkele fragmenten

© Uitgeverij Schildpadboeken, met toestemming van de uitgever

Boeken Overzicht

Rivendell Village