Locatie

De zoektocht naar een geschikt terrein is volop aan de gang. Momenteel richten we onze interesse op een gebied in Zuid Frankrijk wat bekend staat als de Katharen streek.
Deze prachtige streek met een rijke en bewogen geschiedenis en een schitterende, ongerepte natuur omvat onder meer de departementen Aude en AriŤge.

We verbinden volgende visualisatie kernwoorden aan het ideale terrein.

Prijzen verschillen van land tot land en van streek tot streek. Sommige regio's in Rusland, OekraÔne en Noorwegen schenken gratis grond voor wie permanent op het platteland wil wonen. In midden Europa (Polen, Slovakije, Hongarije, RoemeniŽ, ServiŽ, Bulgarije, BosniŽ, SloveniŽ,...) zijn de grondprijzen spotgoedkoop en de natuur wondermooi en grotendeels ongerept. Prijzen beginnen al vanaf 1000 Ä per hectare.
In West Europa is het heel wat duurder. Landbouw- en bosgrond zijn in Frankrijk nog goed te betalen (tussen 2000 en 10.000 Ä per hectare), maar bouwgrond is veel duurder.
Een goede bron om grote stukken grond te vinden is Safer, een semi-officiŽle instantie die als bemiddelaar optreed bij de verkoop/aankoop van alle grote landbouw- en bosgebieden in Frankrijk. Op hun verkoopsite staan meestal meer dan 1000 domeinen te koop.

Vallei in de Aude gezien vanop de Bucharach

© Rivendell Village

Tweet