Nieuws 2012

31 december

"En toen had ik een droom en daarin waren allemaal lichtjes en die werden zonnetjes met voetjes en handjes en allemaal een verschillend hoofdje
en ze begonnen elkaar te verwarmen tot ze alle kleuren van de regenboog hadden, net als toverballen,
en toen vermengden alle kleuren zich tot een groot wit licht, zo fel als een supernova maar toch ook zo zacht als een kaarsvlam,
en het licht bracht iedereen een geschenk, ook aan mij, en toen ik het geschenkje open deed werd ik wakker, want het geschenk was het leven zelf..."

Glenn

Maak er een Magisch en Cruciaal 2013 van.
En plaats dit jaar de geboorte van de nieuwe wereld centraal.
Door zelf de verandering te leven die je wilt zien.
Geen angst meer, maar moed en nieuwe keuzes.
Geen verhaaltjes meer, maar actie en nieuwe oplossingen.
Geen slavernij meer, maar vrijheid en nieuwe inzichten.
Geen doemdenken meer, maar liefde en een nieuwe toekomst.

Een jaar...vol silly walks...
...lekkere overvloed...
...ook voor je vrienden...
...maar zorg altijd voor een goede spijsvertering...
...en dagelijkse knuffels...
...en zoentjes...
...vele zoentjes...
...remember...everything is always allright...
...dus doe je mooiste oorbellen aan...
...en lach zoveel je kan...
...relax...en geniet van het leven...
...en de warmte van de zon...
...help elkaar waar je kan...
...en vergeet nooit de magie...
...big hugs from Glenn...

Your life truly begins the day you start a garden.


Josef Holzer, zoon van Sepp, geeft een rondleiding op Krameterhof,
een schitterend voorbeeld van duurzame, polycultuur landbouw.

NIEUW op de website !

Geef energie aan de nieuwe wereld

Nederland is het pilootland waar de aangescherpte Europese richtlijnen aangaande de Codex Alimentarius als eerste van kracht worden (vanaf 14/12). De rest van Europa volgt dan in 2013. Verschillende Nederlandse websites zijn ondertussen al gestopt om de hoge boetes te vermijden (30.000 euro), waaronder De Hoogste Tijd, Earth Matters en Kruidenvrouwtje. Andere sites zullen nog volgen. Ook de Rivendell website is (volgens deze richtlijnen) momenteel 'in overtreding' (vooral dan op de flora- en voedingpagina). De EU-regelgeving beperkt namelijk in belangrijke mate het maken van gezondheidsclaims betreffende kruiden, voedingsmiddelen en voedingssupplementen. Kruiden die al duizenden jaren met succes en zonder bijwerkingen worden toegepast, komen zo in de vergeethoek. Dit is heksenvervolging anno 2013. Geen brandstapels dit keer, maar dwaze wetten die het verspreiden van kruidenkennis boycotten en torenhoge boetes heffen bij overtreding. Op 1 juli 2012 werden (in Nederland) de homeopathische geneesmiddelen al flink onderuit gehaald want sinds die dag mag op verpakkingen en bijsluiters niet langer vermeld staan waarvoor ze gebruikt worden.
De Codex Alimentarius wetten worden onder het mom van consumentenveiligheid gepresenteerd, maar zijn in feite een poging van de farmaceutische industrie om alle natuurlijke middelen buiten spel te zetten. De gevolgen zijn immens. Zowel voor consumenten als producenten wordt het steeds moeilijker om natuurlijke middelen te gebruiken en te verspreiden. Dit is ook de zoveelste aanslag op de vrijheid van meningsuiting. Binnenkort is schrijven over de positieve werkingen van kruiden en supplementen of over de kwalijke bijwerkingen van matrixvoedsel niet langer mogelijk. En dit speelt uiteraard in de kaart van Monsanto en andere GMO bedrijven die nu zonder noemenswaardige tegenstand hun duivelsproducten op de markt kunnen brengen. Ook big pharma haalt haar slag thuis. Gezien natuurmiddelen zoals kruiden en vitaminen niet te patenteren zijn en dus ook geen megawinsten opleveren, maar integendeel op goedkope wijze echte genezing brengen, was het voor de pharma multinationals noodzakelijk om ze buitenspel te zetten. Direct getroffen worden o.a. producenten en distributeurs van voedingsmiddelen en supplementen, uitgevers van gezondheidsbladen, journalisten en websites met onafhankelijk nieuws.
De dictatuur en controle van Big Brother is nu hier. De Nieuwe Wereld Orde bijna een feit. Voor wie nog altijd slaapt: dit alles kadert in een ingenieus plan om de mensheid te ketenen, te verzwakken, te misleiden, onbewust te houden en te elimineren terwijl een kleine elite ondertussen grote geldsommen vergaart en steelt en totale wereldmacht nastreeft. Informeer jezelf en verspreid de informatie. Dat is de eerste stap. En weiger hun spel te spelen. Dat is de volgende stap.

Ik plaats toch een link naar de petitie: handen af van supplementen, hoewel petities en betogingen weinig zin hebben. Het enige wat het tij kan keren, is met z'n allen de oude systemen niet langer steunen. Marieke de Vrij: “De tijd van de pioniers is voorbij. Ook de tijd van de leerlingen van de pioniers en de leerlingen van de leerlingen van de pioniers is voorbij. Die hebben hun werk gedaan. Het is nu het moment voor de samenleving om op te staan. Als de samenleving, de gebruikers van complementaire gezondheidsproducten en -diensten nu niet opstaat en haar stem laat horen, zal het tij niet gekeerd worden.”
En zo is het. De tijd van klokkenluidersberichten lezen en informatie verspreiden is voorbij. Nu is de tijd van actie en revolutie. Het enige wat de macht van de 1 % kan breken, is de daadwerkelijke keuze van de 99% om hun energie aan een andere wereld te geven. Het enige wat de plannen van de elite kan stoppen, is deze plannen niet langer te voeden met jouw geld, jouw stem, jouw energie en jouw kracht. JIJ beslist welke wereld dit is!
En nu de New Age kerk (wat mij betreft) definitief door de mand is gevallen, komt de uitnodiging en de oproep terug bij elk individu om HIER en NU en ZELF die nieuwe wereld vorm, liefde en ideeën te geven. Er gebeurde niets op 21/12/12 noch op 12/12/12 of 11/11/11 en er zal ook niets gebeuren op andere nog komende voorspelde data (bvb. 21/03/13). Alle voorspellingen en channelingen over ascentie, 4D, 5D, Galactische lichtfederatie en andere zweefverhalen kunnen we nu als sprookjes verbannen naar het rijk der fabelen. Ze waren en zijn bedoeld om ons bezig te houden en om valse hoop te wekken. De zoveelste illusie in deze matrix van begoocheling. De enige weg uit het doolhof is de weg naar binnen. De enige manier om te ontsnappen is je eigen kracht opwekken en gebruiken. De waarheid is te vinden in het altijd aanwezige Licht in jeZELF. Een andere wereld komt er, niet door middel van externe factoren, maar door zelf te veranderen.

Moge 2013 het jaar van échte verandering worden waarin iedereen massaal weigert om nog langer de agenda der Illuminati te volgen.
Mij verbaast het telkens weer hoe de grote massa in actieve ontkenning blijft wat betreft de toenemende inperking van vrijheid en creativiteit en hoe velen nog steeds weigeren hun levensstijl te veranderen en velen hun macht als consument niet gebruiken om een betere wereld te creëren.

Moge 2013 het jaar van echte transitie en transformatie zijn.
Fysieke transitie naar een planeet van overvloed en samenwerking.
En innerlijke transformatie naar een bewustzijn van liefde en eenheid.

Bonus

There is hope if people will begin to awaken that spiritual part of themselves,
that heartfelt knowledge that we are caretakers of this planet.

Brooke Medicine Eagle

5 november

The Great Turning is the name for the essential adventure of our time:
the shift from the industrial growth society to a life-sustaining civilisation.

Joanna Macy

Volgens de kranten zijn er sinds september reeds meer dan 15.000 jobs verloren gegaan in België en nog veel meer ontslagen zullen volgen. Kommer en kwel alom bij vele werknemers. Maar eigenlijk zijn er 3 heel eenvoudige super-oplossingen voor alle problemen die door de psychopathische elite en de onbekwame regeringen zelf zijn gecreëerd:

Het gevolg zou dan zijn: geen armoede meer, geen werkloosheid meer, geen begrotingstekorten, minder vervuiling en vernietiging, veel minder ziekte en depressie, geen dure ambtenarij en geldverslindende administratie, enz.…maar overal een overvloed aan lokaal geproduceerde bio voeding terwijl iedereen zich kan richten op wat hij/zij leuk vind om te doen. Een volkomen win-win situatie voor land en bewoners.
Gezien de crisis niet financieel is maar wel structureel en ingebakken zit in het maatschappelijk systeem hebben allerlei lapmiddeltjes, zoals pensioenleeftijd verhogen of extra belastingen heffen, weinig zin. De weg naar een nieuwe maatschappij betekent de oude dogma's en paradigma's loslaten en vervangen door bvb. matriarchale inzichten. Maar goed, in de 2 vorige berichten (6 juni en 11 april hieronder) staat hierover nog veel meer te lezen. In wezen biedt de crisis dus een uitstekende kans om een nieuwe weg in te slaan. In wezen ontsteekt deze crisis het vuur aan de lont van transformatie. Deze crisis helpt en nodigt uit om nieuwe keuzes te maken en wakker en bewust te worden. Eindelijk tijd om de bankenoplichting te verlaten, tijd om het slavenwerksysteem te verlaten. Tijd om stop te zeggen. Tijd om vrij te worden en te doen wat je altijd al graag had willen doen. Zoals bvb. zelfvoorzienend worden, leven in een ecodorp(je), een eetbare tuin aanleggen, je creativiteit botvieren, je harteroep volgen, genieten van het leven, inspiratie vinden in de mooie natuur, je talenten zomaar delen, je diepste dromen waarmaken, elke dag spelen en creëren,… zoals deze Griekse mensen. Want als iedereen hetzelfde blijft doen, dan verandert er niet veel natuurlijk.

In dit kader plaats ik ook graag onderstaande oproep van Sam en Lieve.
Voor wie zich klaar voelt om een nieuw leven vorm te geven en pionier van de nieuwe tijd te worden.

The old economy of greed and dominion is dying. A new economy of life and partnership is struggling to be born.
The outcome is ours to choose.

David Korten

OPROEP - OPROEP - OPROEP

Heb je zin om ecologisch en zelfvoorzienend te wonen in een prachtige omgeving in de Franse Vogezen
en heb je de mogelijkheid om te investeren op praktisch en financieel gebied?
Dan is dit misschien een kans voor jou !?

Wij hebben een gevarieerd terrein van 8 hectare met daarop een gebouw van een oude watermolen. Het is gelegen in Serécourt, op 1,5 km van het dorpje zelf. In de buurt vindt je de stadjes: Lamarche, Vittel, Contrexéville en Bourbonnes les Bains.
Door het terrein loopt een riviertje. Het terrein heeft verschillende microklimaten. Het omvat onder andere ook een waterput, een loofbos, een weiland van 4 ha, een steengroeve en een zelf aangeplante boomgaard met appel- en pruimenbomen en bessenstruiken. Het gebouw, een oude “filature de laine” (wolspinnerij), is ingedeeld in 3 woonruimten van minimum 120m², waarvan er 2 al voor een groot deel verbouwd zijn. In woning 1 woont een gezin met 3 kinderen van 13, 10 en 2 jaar. Woning 2 en 3 zijn te koop.
Van woning 2 is het gelijkvloers al ingericht, het gaat om zo’n 70 m². Een open keuken met berging en toiletruimte, een leefruimte en een trap om naar boven te gaan. Het water wordt verwarmd via een cuisinière waar een boiler van 200 liter op aangesloten is, dit systeem werkt heel goed. Er is ook een massakachel waarmee je met weinig hout op koude dagen de hele woning aangenaam kan verwarmen. Elektriciteit is er momenteel in beperkte mate, via enkele zonnepanelen of een generator, de bedoeling is dat nieuwe bewoners zelf voor een elektriciteitsinstallatie zorgen via zonne- of waterenergie. Op het 1e en 2e verdiep zijn er voorzieningen voor een badkamer en extra kamers (zelf vorm te geven). Er is ook reeds een groentencirkel aangelegd voor privégebruik op hetzelfde terrein 100 m van de woning. De privétuin aansluitend, achter de woning, moet nog volledig vorm krijgen.
Woning 3 is enkel de ruwbouw en moet nog volledig verder ingericht worden. Ook de aansluitende privé tuin.
Verder zijn er nog enkele gemeenschappelijke ruimten, zoals onder andere een schuur en 2 andere ruimtes, waarvan de bestemming nog vorm moet krijgen (mogelijks een gite of chambre d’hôte).
Het gaat om een terrein en gebouw dat eigendom is van een vennootschap (Société Civile Immobilière). De bewoners zijn aandeelhouders. De inrichting van de woningen is privé. Ook de grond wordt ingedeeld in gemeenschappelijke en privé grond. Er is ruimte voor eigen inbreng en projecten op het terrein. Er wordt onder andere gedacht aan een kleine camping, cursusruimte, B&B, ….

Hebt u nog verdere vragen over dit project, dan mag u contact opnemen met Sam en Lieve -> Sam.Lieve(at)gmail(dot)com

Enkele foto's (klik om te vergroten):


achterkant van het gebouw

buitenkeuken/badkamer achterkant schuur

terrein met brugje over rivier en heuvel

rivier met door kinderen gemaakte dam


heuvel achter rivier, zuiderhelling

ons perceel bos,
wat deel uitmaakt van een heel groot bos

achterkant gebouw

voorkant gebouw

When we grow up disconnected from wild nature, holes are created within us.
We forget who we are, lose our way in the world and have very little reverence for the mystery and sacredness of the Earth.
The wounds, holes within us, are often temporarily filled with addictions to food, relationships or drugs.
These empty places within us have specific shapes that can only successfully be filled
by stone, oak, solomon’s seal, skunk cabbage, coyote, wild rivers and secret places in the wild.

Julie MacIntyre

Parabel

Een Oosterse, wijze leermeester ging eens met zeven leerlingen een ochtendwandeling maken, terwijl de dauw nog over het land lag. Na enige tijd brak de zon door en de dauwdruppels schitterden dat het een lieve lust was! Bij een grote dauwdruppel liet de oude meester halt houden. Hij schaarde zijn leerlingen zodanig rondom de druppel dat de zon erop bleef schijnen en vroeg hen welke kleur de druppel had.
"Rood," zei de eerste.
"Oranje," zei de tweede.
"Geel," zei de derde.
"Groen," zei de vierde.
"Blauw," zei de vijfde.
"Paars," zei de zesde.
"Violet," zei de zevende.....
Ze stonden verbaasd over de verschillen en omdat ze allemaal zeker waren van de kleur die de druppel had, ontstond er bijna ruzie. Toen liet de oude meester hen enige keren van plaats wisselen. En heel langzaam drong het tot hen door dat, ondanks de verschillen in hun waarneming, ze toch allemaal de waarheid hadden gesproken.
Nadat er zo enige tijd verstreken was, liet de oude meester hen weer hun oorspronkelijke plek innemen. Maar omdat intussen de zon gedraaid was, kaatsten er weer heel andere kleuren terug vanaf de grote dauwdruppel. En de meester sprak:
"Hoe u de waarheid ziet, hangt af van de plaats en de tijd die u in het leven inneemt, zoals u daarnet een deel van het licht hebt gezien en dat voor de waarheid aanzag...Laat uw medemensen in volle vrijheid hun eigen weg bewandelen, hun eigen plaats innemen en hun eigen deel van het licht waarnemen. U heeft allemaal waarheden nodig, want alle tezamen vormen zij het werkelijke spectrum als geheel; de volle waarheid...Tot u zelf een van de groten bent geworden en de zeven kleuren als één kunt waarnemen, zal ieder afhankelijk van zijn situatie een ander standpunt innemen en de waarheid op een andere manier zien...Wees daarom niet alleen tolerant, want dat is slechts het dulden van andermans mening, maar wees zelfs blij dat er andere meningen zijn. Zolang u zelf nog niet het volle licht kunt zien, heeft u uw medemens als medeleerling nodig om de volle waarheid te leren kennen."

… I will dream of a time when we value blue skies more than new automobiles,
count our wealth in joy rather than possessions,
and dwell in peace and balance with the Earth.
I am not without hope.

David Gaines

Tips & Video's

Bonus

Fijne muziek voor de komende feestmaand.

The secret of change is to focus all of your energy, not on fighting the old, but on building the new.

Socrates

6 juni

Travel through your day at the speed of love

Matriarchaat

Een nieuwe (en wellicht de laatste) pagina die de website komt vervolledigen, waarin ook een uitgebreid hoofdstuk over natuurlijk ouderschap.

Alle oplossingen zijn hier en nu voorhanden om in harmonie, vrede en overvloed samen te leven op moeder Aarde.

Vele oude beschavingen op Aarde waren matriarchaten, samenlevingen in balans, waar onze voorouders in harmonie met elkaar en met de natuur samen leefden. Deze matriarchale cultuur zit nog altijd diep opgeslagen in ons celgeheugen en dragen wij mee in onze onbewuste herinnering. De vaak emotionele herkenning die vele lezers van de Zoemende Ceders boekenreeks ervaren, kan wellicht verklaard worden doordat het Anastasia personage een soort archetype is wat iedere mens met zich meedraagt. Een archetype is een universeel model van beelden en ideeën die leven in het collectieve geheugen en bewustzijn der mensheid. Anastasia als archetype kan dan geassocieerd worden met matriarchale waarden en een spirituele levenswijze in nauwe samenhang met de natuurlijke en kosmische ritmes. Typisch matriarchale waarden en inzichten zijn bvb. delen, participatie, gelijkwaardigheid, verantwoordelijkheid, solidariteit, samenwerking, overleg, respect, overvloed, vrede, liefde, vrijheid,...Lees meer op de nieuwe pagina.

Matriarchaten zijn geen utopie, maar bieden een reëel en werkzaam maatschappelijk model. Het is de meest natuurlijke en logische vorm van samenleven en de geschiedenis leert ons dat matriarchaten optimaal functioneren en in staat zijn de harmonie te bewaren tussen mensen onderling en tussen mens en wereld. Een matriarchale samenleving gebruikt en leeft volgens de universele principes en wetten, een reeks van oorspronkelijke waarheden en richtlijnen die niet door iemand werden bedacht, maar het erfgoed zijn van de bewuste mens. Het zijn de inherente principes die het universum in perfecte dynamische harmonie tevoorschijn brengen en laten evolueren.
De oorspronkelijke matriarchale culturen die overal op Aarde aanwezig waren (ook hier in Europa) zijn nu bijna allemaal verdwenen en vervangen door patriarchaten. Verschillende oorzaken liggen daaraan ten grondslag. Een onweerlegbaar feit is dat het kwijtraken van de kennis over de universele wetten en in plaats daarvan de invoering van allerlei menselijke wetten, onze verbinding met de oorspronkelijke levenswijsheid heeft doorgesneden. Een totale culturele en maatschappelijke omwenteling was het gevolg, waarbij de mens losgekoppeld werd van zijn oorsprong en zijn plaats binnen het geheel vergat en waarbij het holistisch wereldbeeld (de verbonden mens als co-creator) vervangen werd door een dualistisch paradigma (de afgescheiden mens als speelbal van het lot). Zo werd een samenleving in balans op korte tijd een samenleving uit balans en kwam ook de mens in een permanente staat van onbalans terecht.

Een terugkeer naar vorige tijden en het nabootsen van vroegere matriarchaten is niet mogelijk en ook niet aangewezen. De mensheid evolueert, ontwikkelt zich, verkrijgt nieuwe inzichten, verkent andere mogelijkheden en creëert nieuwe uitdagingen en kansen. De vraag is telkens hoe een gemeenschap in voortdurende evolutie toch de harmonie met zichzelf en de omgeving kan bewaren. Nieuwe vormen van matriarchaat kunnen zich ontwikkelen die ook rekening houden met hedendaagse aspecten, globaal verworven kennis en technologische ontwikkelingen. De huidige patriarchale maatschappij is over zijn hoogtepunt heen, het model is hopeloos onwerkzaam en de barsten in het systeem overal merkbaar. De top van de hiërarchie poogt nog angstvallig het zinkend schip te redden en hun agenda door te drukken, maar de matriarchale impulsen worden steeds krachtiger en zullen een nieuwe samenleving helpen uitbouwen.
Duizenden jaren patriarchale overheersing en indoctrinatie hebben een samenleving uit balans en een ontwortelde mens zonder echte verbinding voortgebracht. Alles staat op zijn kop, zegt David Icke: 'everything is backwards, everything is upside down. Doctors destroy health, lawyers destroy justice, universities destroy knowledge, governments destroy freedom, the major media destroy information and religion destroys spirituality'. Een grote taak is nu weggelegd voor ontwakende vrouwen wereldwijd om het Goddelijk vrouwelijke te helpen terugbrengen en Aarde en mens te helen. De cultuur van dood, angst en hebzucht kan verdwijnen en plaats ruimen voor een cultuur van leven, liefde en delen.

The birds and animals, trees and grasses, rocks, water and wind are our allies.
They waken our senses, rouse our passions, renew our spirits and fill us with vision, courage, and joy…
I will dream of a time when we value blue skies more than new automobiles, count our wealth in joy rather than possessions,
and dwell in peace and balance with the Earth. I am not without hope.

David Gaines

Dit zijn de 11 belangrijkste nieuwe keuzes die we gezamenlijk kunnen maken om opnieuw tot een samenleving in balans te komen.

When we grow up disconnected from wild nature, holes are created within us.
We forget who we are, lose our way in the world and have very little reverence for the mystery and sacredness of the Earth.
The wounds, holes within us, are often temporarily filled with addictions to food, relationships or drugs.
These empty places within us have specific shapes that can only successfully be filled by stone, oak, solomon’s seal, skunk cabbage, coyote, wild rivers and secret places in the wild.

Julie MacIntyre

Video Selectie

Boeken Tip

Bonus

The goal of life is to make your heartbeat match the beat of the universe, to match your nature with nature.

Thomas Merton

11 April

Money has become a ring we wear through the nose,
which allows us to be lead by those who control it.

Mark Boyle

Enkele oplossingen voor de crisis.

Het hele economisch/maatschappelijk/sociaal systeem zit zo belabberd in elkaar dat de enige oplossingen die politici kunnen bedenken als pleisters op een zinkend schip zijn: langer werken, hogere en meer belastingen, werklozen schorsen, geld weggeven aan omvallende banken,...mooie illustraties van hun totale incompetentie en onmacht. Terwijl de echte oplossingen al lang voorhanden zijn en perfect toepasbaar, maar genegeerd worden omdat ze vrijheid en rechtvaardigheid brengen voor iedereen.
Er is geen tekort, er moet alleen herverdeeld worden en nieuwe keuzes gemaakt ! Zomaar enkele tips voor België (er zijn nog veel meer alternatieven...).

--> Monarchie afschaffen.
Het koningshuis is een volledig voorbijgestreefd, onrechtvaardig en middeleeuws overblijfsel wat de ongelijkheid der mensen benadrukt en een kaakslag in het gezicht van allen die een rechtvaardige en eerlijke wereld nastreven. Kostprijs voor de belastingbetaler: 15 miljoen euro/jaar. Andere onrechtvaardigheden der monarchie: het hof geniet vrijstelling van belastingen en sociale bijdragen + allerhande dotaties en voordelen + gratis reizen, gratis gebouwen,…

--> Notionele aftrek afschaffen.
De notionele interestaftrek is een fictieve rente die Belgische vennootschappen kunnen aftrekken van hun winst. Dat betekent heel concreet dat ALLE grote bedrijven in België (die miljoenen euro’s winst maken) GEEN belastingen betalen. Kostprijs voor de belastingbetaler: 17 MILJARD euro/jaar.

--> Kerksubsidies afschaffen.
De kerken dienen gefinancierd te worden door de gelovigen zelf, zo simpel is het. In België betaalt iedereen verplicht mee voor de kerken, ook wie nooit gedoopt werd. Kostprijs voor de belastingbetaler: 91 miljoen euro/jaar. En nu we toch bezig zijn: waarom niet het Vaticaan en alle kunstschatten in de kerken verkopen. Ruim voldoende om in 1 klap honger en armoede uit de wereld te bannen. Van naastenliefde gesproken! Zei Jezus niet: schenk alles weg en volg mij...

--> Het leger en alle wapenaankopen afschaffen.
Een jaarlijkse besparing van 2.5 miljard euro. Oorlogje spelen en landen bezetten zijn kinderachtige machtsspelletjes die barbaars en primitief zijn en typische kenmerken van een achterlijke 'beschaving'. Costa Rica heeft al jaren geen leger meer en dat vormt geen enkel probleem. De 3 hoofdbezigheden van het leger (landsverdediging, terrorismebestrijding en handhaving der internationale rechtsorde) zijn ofwel onnodig ofwel op andere manieren in te vullen.

--> Ontslagpremies en exuberante toplonen afschaffen.
Terwijl velen onder de armoedegrens leven, schenken topmanagers (ook van openbare bedrijven) zichzelf riante premies. Kostprijs voor de belastingbetaler: honderden miljoenen euro’s per jaar.

--> Vermindering van het aantal beleidsmensen en ambtenaren en snoeien in hun lonen.
In België zijn er 577 afgevaardigden, 343 senatoren en 30 ministers en staatssecretarissen om dit piepklein landje te besturen. Niet verwonderlijk dat ze er een potje van maken. Als hun toplonen worden verlaagd met amper 1000 euro (wat zij nooit zullen voelen), dan wordt er 11 miljoen euro/jaar uitgespaard. Noorwegen toont hoe het ook kan: geen privileges, geen toplonen, geen corruptie en profiteurschap,…

--> Belastingdruk verplaatsen van arbeid naar vermogen.
Er wordt 50% en meer belasting geheven op arbeid en loon en slechts 3% op kapitaal en vermogen. De zwoegende en werkende mens en de kleine KMO’s worden bestraft, terwijl de rijken opnieuw de dans ontspringen. België zit al decennia lang in de top 3 van landen met de hoogste belastingdruk. Tax Freedom Day valt dit jaar op 10 juni. Dit betekent dat iedere werknemer tot 10 juni enkel werkt om de inkomstenbelasting te betalen. Tel daarbij nog alle onrechtstreekse belastingen en vermoedelijk werkt de werknemer ieder jaar tot eind augustus voor vadertje staat. Pas vanaf de laatste 4 maanden van een jaar werk je dan om jezelf en je gezin een schamel inkomen te bezorgen.

--> Europees parlement afschaffen en de Euromunt verlaten.
De begroting voor het Europees parlement voor 2011 bedraagt 1.686 MILJARD euro. Dit parlement slorpt enorm veel geld op, vaardigt (op ondemocratische manier) allerlei dwaze wetten uit (zoals recent ESM) en vernietigt de identiteit en creativiteit der regio’s. De oplossing zijn sterke en autonome regio's en niet het globalisme van Europa. Hier een overzicht van het loon van een Europees parlementslid (er zijn 22 Belgische leden en in totaal 736 Europese parlementsleden).

De Europese president Van Rompuy verdient natuurlijk nog veel meer. De Euro verlaten en overstappen op complementaire en lokale munten zal alleen maar voordelen brengen. Waarom niet luisteren naar mensen die weten waarover ze spreken zoals Bernard Lietard.

--> Failliete banken niet blijven sponsoren en zaken/systeembanken afschaffen.
De hardwerkende burger betaalt het gelag van de speculerende en dubieuze zaken- en systeembanken die investeren in gevaarlijke beleggingen zoals rommelhypotheken en swaps. Bankiers en banken die sjoemelen en de dieperik ingaan, dienen zelf op te draaien voor hun wanbeleid. In IJsland vliegen de zakenbanken buiten en de bankiers in de gevangenis, in België kunnen ze ‘legaal’ de geldrekening van de burger en het land blijven plunderen en hun wanpraktijken verder zetten. Trouwens, wat de banken allemaal uitspoken is echt waanzinnig en vlakaf immoreel en dat het systeem zal imploderen is onvermijdelijk, want de crisissen zijn ingecalculeerd in het hele systeem. Enkel banken die eerlijk, ethisch, transparant en rentevrij zijn, kunnen nog worden toegelaten op Belgische bodem.

--> Een gelijk basisinkomen voor iedereen vanaf de geboorte.
Een basisinkomen is een vast (maand-)inkomen, dat de overheid aan iedere burger verstrekt of garandeert zonder daar voorwaarden bij te stellen. Het heet basisinkomen omdat het voldoende is om van rond te komen. Wie een hoger inkomen wil, blijft aangewezen op andere bronnen zoals inkomsten uit arbeid. Alle andere sociale uitkeringen verdwijnen en worden gelijk getrokken (werkloosheid, kinderbijslag, pensioenen, ocmw,…). De besparingen op vlak van controle en administratie (veel minder ambtenaren) die dit met zich meebrengt zijn ongelofelijk hoog. Ook alle onrechtvaardigheden op vlak van toppensioenen verdwijnen. Het model voor een basisinkomen is onderzocht door verschillende universiteiten en als financieel werkzaam bestempeld voor elk land en iedere regering die deze keuze wil maken.

Alleen gewone mensen betalen belastingen, degene die een trede hoger op de piramide staan, kennen de sluipwegen om fiscaal vrij te blijven en zichzelf te verrijken op kap van de massa en de maatschappij. We worden massaal genaaid, belogen en uitgeperst, terwijl aan de top de normen en de solidariteit totaal verdwenen zijn. Hieronder nog andere tips om tot een eerlijke maatschappij te komen waar iedereen ontplooiing, welzijn en overvloed kan vinden. De grote sleutels zijn samenwerking en gemeenschapsvorming, educatie, respect voor ieders pad en een open hart (liefde).

The goal of life is to make your heartbeat match the beat of the universe, to match your nature with nature.

Tips

Videos

Bonus - Seventies soul.

Nothing has ever been said about God that hasn’t already been said better by the wind in the pine trees.

Thomas Merton

3 Maart

Jij bent dus een uniek en onmisbaar deel van al-wat-is.
Zonder jou zou al-wat-is niet zijn wat het is.
Dat kun je zien als een fijne uitnodiging om groots en heel eigenwijs jezelf te zijn.

Mandy

NIEUW !

De grassroot bewegingen zijn de pioniers van de nieuwe beschaving.

Vreemd hoe een dubbeltje rollen kan. Naar aanleiding van een mysterieuze kasteelmoord in West Vlaanderen wordt ik plots overspoeld met telefoontjes en mailtjes van kranten, radio- en tv zenders die meer uitleg wensen over de 'zoemende ceders' boekenreeks en Anastasia gemeenschappen. Blijkbaar had de dode kasteelheer plannen om te emigreren naar Australië en aan te sluiten bij een opstartend familiedomein dorp aldaar. Ik volg de zaak niet, dus weet er ook niet veel over, maar deze onverwachte media belangstelling is wel een unieke kans om de positieve boodschap, de mooie plannen en de haalbare oplossingen die verzameld staan op de Rivendell website aan een groter publiek kenbaar te maken. De journalisten reageren overwegend positief op mijn uitleg hoewel er steevast de neiging is om Anastasialezers en haar 'volgelingen' als een sekte te beschouwen. Ja, sensatie en leugens verkopen natuurlijk. Het kost mij toch wat tijd om duidelijk te maken dat er helemaal geen sprake is van sekte toestanden en de boekenreeks gewoon een inspiratiebron is, zoals ook andere boeken en bronnen bruikbare ideeën aanbrengen om de Rivendell levensdorp droom in te kleuren. De mediaberichten vertellen het Anastasia verhaal en de wereldwijde ontwikkeling en groei van zelfredzame ecodorpen uiteraard vanuit hun eigen denkwereld en achtergronden zodat toch een enigszins vertekend beeld tevoorschijn komt in de kranten. Niettemin kunnen de reportages bepaalde lezers nieuwsgierig maken zodat ze verder op zoek gaan en hun eigen inzichten verwerven, wat altijd goed is. Zo wordt een zaadje geplant en wie wenst kan het verder voeding en aandacht schenken. Hoewel deze artikelen in de main stream media eenzijdig en gekleurd zijn, toch worden nu ook lezers bereikt die anders nooit over Anastasia of Rivendell zouden horen, en wellicht worden ze geraakt, geïnspireerd en ook wat bewuster. Wat op zich heel waardevol is.
Toch lijkt het mij verstandig om hier enkele punten op te sommen, als een soort kennisgeving en om verwarring te vermijden.

Let’s paint the world R A I N B O W


Duurzame Dorpen

Tamera - uit de schitterende documentaire: 'A New We'

Videos

Activiteiten

Bonus

We'll save our Earth
When we save our lives by doing no harm

No more waiting

We don't need
no more trouble

What we need is love

Some day, somewhere
We'll find a new way of living

Angels on Earth

Become your dream!

Nieuws overzicht - Je kunt inschrijven op de nieuwsbrief


Nieuwsbrief nr. 01 (januari 08)
Nieuwsbrief nr. 02 (4 februari 08)
Nieuwsbrief nr. 03 (13 februari 08)
Nieuwsbrief nr. 04 (15 februari 08)
Nieuwsbrief nr. 05 (20 februari 08) - Marcel Messing
Nieuwsbrief nr. 06 (4 maart 08) - 'The New Biology' video
Nieuwsbrief nr. 07 (14 maart 08) - Rusland als ecodorp natie - 'Money as debt' video - Overvloedprincipe
Nieuwsbrief nr. 08 (21 maart 08) - Codex Alimentarius - Monsanto - Raw food video's
Nieuwsbrief nr. 09 (26 maart 08) - Rivendell infodag - 'Tamera solar power village' video
Nieuwsbrief nr. 10 (5 april 08) - Spirituele economie - Lammas project
Nieuwsbrief nr. 11 (10 april 08) - Plants for a Future - Bostuinieren - 'How it feels to have a stroke' video
Nieuwsbrief nr. 12 (17 april 08) - De Bostuin - Ho'oponopono - Eckhart Tolle cursus
Nieuwsbrief nr. 13 (25 april 08) - Permacultuur
Nieuwsbrief nr. 14 (3 mei 08) - Hectares moederland - Rainbow Warriors - Dancing Rabbit ecovillage
Nieuwsbrief nr. 15 (16 mei 08) - Anastasia dorpen in Rusland - Every man a king
Nieuwsbrief nr. 16 (29 mei 08) - Anastasia's droom
Nieuwsbrief nr. 17 (12 juni 08) - Flora pagina - 'Eeuwige moes' video
Nieuwsbrief nr. 18 (20 juni 08) - Educatie - 'Journey between lives' video - Disney part 1
Nieuwsbrief nr. 19 (29 juni 08) - Prijskamp - Hennep - Advaita - Disney part 2
Nieuwsbrief nr. 20 (10 juli 08) - Vakantie
Nieuwsbrief nr. 21 (6 september 08) - Samenleef experiment La Métairie - Worden wij wakker
Nieuwsbrief nr. 22 (21 september 08) - Transitie steden - Anastasia hoofdstuk boek 8/1 - Findhorn video
Nieuwsbrief nr. 23 (10 oktober 08) - 'Zeitgeist: Addendum' video - kredietcrisis - voordelen van een ecodorp

Nieuwsbrief nr. 24 (30 oktober 08) - Licht en duisternis - NWO - 'Here comes the sun' video
Nieuwsbrief nr. 25 (10 december 08) - Hectarebewoning - The Boogeyman - Unmatrix your mind
Nieuwsbrief nr. 26 (11 januari 09) - Iluvanya dossier - Bostuin - Indigo kinderen - Doornroosje
Nieuwsbrief nr. 27 (8 februari 09) - Hectarebewoning - Roundhouse - Liefdesscenes
Nieuwsbrief nr. 28 (22 maart 09) - Vrijheid en NWO - Petitie Kin's Domain - Vaccinaties
Nieuwsbrief nr. 29 (21 mei 09) - Beeldvorming - Een nieuwe wereld - Space of Love - Leonid Sharashkin
Nieuwsbrief nr. 30 (1 juli 09) - Verlof en reisaankondiging - Reisblog - Ecobouw en zonne-energie
Nieuwsbrief nr. 31 (22 oktober 09) - Evaluatieverslag Zomerreis 2009 - 17 nieuwe boeken
Nieuwsbrief nr. 32 (19 november 09) - Raduga Centrum voor Harmonie - Ecodorp filmpjes - Wie zijn wij?
Nieuwsbrief nr. 33 (14 december 09) - De wetenschap der verbeelding - Agenda pagina - Ecodorp Slavnoye
Nieuwsbrief nr. 34 (3 januari 10) - Nieuwjaarsgedicht
Nieuwsbrief nr. 35 (28 januari 10) - Voordelen familiedomein dorpen - Iluvanya nieuwsbrief - Avatar
Nieuwsbrief nr. 36 (22 maart 10) - Permacultuur pagina - Bewust zaaien - Lentereis
Nieuwsbrief nr. 37 (13 juli 10) - Anastasia Festival
Nieuwsbrief nr. 38 (11 november 10) - De Nieuwe Aarde - Kiesha's inzichten - Brief aan de regering
Nieuwsbrief nr. 39 (1 januari 11) - Nieuwjaarsgedicht
Nieuwsbrief nr. 40 (22 augustus 11) - Resource Based Economy - 23 ecodorp tips - Lammas - Juicy Living Tour
Nieuwsbrief nr. 41 (22 december 11) - Nieuwjaarswens - Nieuwe Boeken
Nieuwsbrief nr. 42 (3 maart 12) - Financieel Plan - Zoemende Ceders Kennisgeving
Nieuwsbrief nr. 43 (11 april 12) - Oplossingen voor de crisis
Nieuwsbrief nr. 44 (6 juni 12) - Matriarchaat
Nieuwsbrief nr. 45 (5 november 12) - Bewoners gezocht voor ecologisch project
Nieuwsbrief nr. 46 (31 december 12) - Nieuwjaarswens - Codex Alimentarius

© Rivendell Village

Tweet